آیا میدانید که..... میوه هایی که مانند پرتقال ویتامین C  زیادی دارند، به التیام سریع تر زخم ها کمک می کنند.آن ها همچنین دندان های شما را زیبا و محکم می سازند.
آیا میدانید که.....میوه هااصلاًکلسترول ندارند.کلسترول باعث بروز مشکلاتی برای رگ ها در زمان پیری می شود.
آیا میدانید که.....بیش از 7000 نوع سیب در جهان وجود دارد.


آیا میدانید که.....توت فرنگی تنهامیوه ای است که دانه اش در قسمت بیرونی اش قرار دارد.
آیا میدانید که.....موزها شامل پتاسیم هستند. پتاسیم باعث می شود که فشار خون در سطح متعادل خود باقی بماند.
 آیا میدانید که.....از آن جایی که هضم موزآسان است ومیوه ای مغذی به حساب می آید،اولین میوه ی پیشنهادی به کودکان موز می باشد.


آیا میدانید که.....خوردن 5 نوع میوه و سبزیجات در روز باعث سلامتی و تندرستی شما می شود.
آیا میدانید که.....میوه های خشک به اندازه ی میوه های تازه مغذی هستند.
آیا میدانید که.....موزها را هرگز نباید در یخچال نگهداری کرد چرا که پوستشان سیاه می شود.


آیا میدانید که.....خوردن مقدار زیاد پیاز باعث خواب آلودگی می شود. پیازمانند داروی مسکن عمل می کند.
آیا میدانید که.....خوردن مقدار زیاد سیر از آنفولانزا جلوگیری می کند.
آیا میدانید که.....سیب ها دارای فیبر و ویتامین C  بالایی هستند.آن ها همچنین شامل پتاسیم،آهن،کلسیم،ویتامین A  و آنتی اکسیدان هستند.

آیا میدانید که.....درخت گلابی تا 18 متر رشد می کند و ممکن است 300 سال عمر کند.
آیا میدانید که.....میوه ی هلو  اولین بار به عنوان سیب  فارسی شناخته شد.
آیا میدانید که.....بیش از 700 نوع هلو وجود دارد.
منبع:adsearch.ir-بیتوته



تاريخ : دو شنبه 24 شهريور 1393برچسب:, | 11:45 | نویسنده : alivarzide |

 

 

كيوي سرشار از ويتامينC مي باشد. مقدار پتاسيم آن از نظر وزني تا حدي كمتر از موز است. همچنين داراي ويتامين A'E'كلسيم'آهن و اسيد فوليك مي باشد. يك عدد كيوي متوسط ۴۶ كالري انرژي دارد.

 

كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است اما احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.

 

به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.

 

متأسفانه آنزيمهاي كيوي در معده به وسيله اسيد معده از بين مي رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهاي گوشتي و لبني زياد' مقداري خنثي مي شود و آنزيمهاي كيوي مي توانند مدت كوتاهي فعاليت كنند و اين زمان كافي است تا مواد پروتئيني در اثر اين آنزيمها به قطعات كوچكتري تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهاي سنگين را در معده و روده آسانتر مي كند.

 

كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ' از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.

 

جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند.

 

كيوي سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد.

 

كيوي با داشتن ويتامينC و اسيد قهوه ' دو ماده اتساسي ضد سرطان در اختيار مي گذارد.


كيوي پادزهر سيگار :

 

سيگاري ها به ويتامين C بيشتري نياز دارندو زيرا مواد سمي مخصوصاً راديكالهلي آزاد موجود در دود سيگار ويتامينها را از بين مي برد. بنابراين سيگاريها بايد حدود ۴۰% بيشتر ويتامين C مصرف كنند. اين مقدار با خوردن ۲ عدد كيوي كسب مي شود.

 

كيوي بمبي عليه استرس :

 

استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح' ظهر' بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.

 

۶ دليل براي كيوي خوردن وجود دارد:

 

 

۱- ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.

 

۲- در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ' ويتامين C بيشتري دارد.

 

۳- حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينA و E ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.

 

۴- حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.

 

۵- حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .

 

۶- حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ' سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.


مضرات کیوی :

 

كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.


بهترين روش نگهداري کیوی :

 

هنگام خريد اين ميوه آن را در ميان انگشتان خود قرار دهيد و در صورتي كه بر اثر فشار جزئي ' نرمي زير دستان خود احساس كرديد از خريد آن صرفنظر كنيد. اين ميوه را مي توانيد در دماي اتاق نگهداري كرده و به مدت چند روز ذخيره كنيد.

 

هرگز اين ميوه را كنار سيب ' گلابي و سيب زميني قرار ندهيد زيرا از اين ميوه ها گازي متصاعد مي شود كه موجب رسيدن بيش از حد اين ميوه مي شود.اما اگر نارس باشد مي توان ان را در كنار ميوه هاي ذكر شده قرار داد تا فرايند رسيدن تسريع شود.هرگز به اندازه ميوه توجه نكنيد و تصور نكنيد ميوه بزرگتر ارزش تغذيه اي بيشتري دارد.

 
طرز تهيه دسر با كيوي:

 

مواد لازم:

كيوي ۳ عدد

سيب ۱ عدد

نعناع تازه به ميزان دلخواه

يخ به ميزان لازم

 

كيوي و سيب را خرد كرده و در مخلوط كن به صورت پوره درآوريد. سپس آن را در ظرف يا ليوان مورد نظر ريخته به ان يخ اضافه كرده و با نعناي تازه و تكه هاي سيب و كيوي تزيين و سرو كنيد.

 

مربای کیوی

مواد لازم :

 

کیوی یک کیلوگرم
شکر یک و نیم کیلوگرم
جوهر لیمو یک قاشق سوپ‌خوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه :


۱) کیوی‌ها را شسته و پوست آن را به صورت نازک با چاقو بکنید و سروته آن را نیز بزنید. سپس هرکدام را به قطر یک سانتی‌متر حلقه حلقه کنید.


۲) در یک قابلمه استیل یا لعابی، حدود یک استکان آب بریزید و مقدار یک و نیم کیلوگرم شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.پس از حل‌شدن شکر، حرارت‌دادن را ادامه دهید تا شیره جوشیده و قوام آید.


کیوی‌های حلقه‌حلقه‌شده را داخل شیره بریزید و کمی حرارت دهید. سپس جوهرلیمو را به همراه وانیل به آن اضافه کنید.


توجه داشته باشید که این مربا نباید زیاد بجوشد زیرا بافت کیوی نرم بوده و به سرعت له می‌شود. بنابراین با اولین جوش، زیر اجاق‌گاز را خاموش کنید و پس از سردشدن، داخل شیشه بریزید.


نکته۱) به‌دلیل آنکه کیوی پس از جوشیدن، رنگ اصلی خود را از دست می‌دهد، می‌توانید از رنگ سبز خوراکی مخصوص غذا استفاده کنید. این رنگ به صورت محلول در آب بوده یا به صورت پودری است که می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را در یک قاشق سوپ‌خوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.


نکته۲) باتوجه به اینکه رنگ مخصوص غذا معمولا خیلی غلیظ است، ابتدا یکی دو قطره از آن را در مربا بریزید و هم بزنید، اگر کافی نبود، دوباره کمی دیگر اضافه کنید تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآید.


نکته۳) به جای وانیل از هل یا کمی گلاب نیز می‌توانید استفاده کنید.

منبع:بیتوته

 



تاريخ : دو شنبه 7 بهمن 1392برچسب:, | 15:42 | نویسنده : alivarzide |

 

 

خواص خرمالو

 

آشنايي با خواص خوراکي‌ها- خرمالو از جمله ميوه‌هايي است كه اگرچه در حالت نارس گس و سفت است ولي اگر آن را در دماي معمولي اتاق قرار دهيد، به مرور خواهد رسيد و نرم و شيرين مي‌شود.

 

البته طعم و مزه آن به نوع خرمالو بستگي دارد؛ به اين معنا كه حتي بعضي از انواع رسيده نيز همچنان حالت گسي را دارند. خرمالو علاوه بر اينكه به صورت خام و تازه مصرف مي‌شود، در آجيل ميوه‌هاي خشك نيز يافت مي‌شود. در ضمن از پخته آن نيز به صورت مربا، مارمالاد و همچنين در انواع شيريني‌ها و كيك‌ها استفاده مي‌كنند.

 

خواص غذايي

 

خرمالو سرشار از ويتامين A، بتاكاروتن و همچنين مقدار قابل توجهي ويتامين‌هاي B1، B2، B3 و ويتامين C است. اين ميوه همچنين مواد معدني مختلف مورد نياز بدن را مانند كلسيم، گوگرد، آهن، فسفر، منيزيم و پتاسيم دارد؛ به همين جهت براي رشد و نمو كودكان بسيار مفيد شناخته شده است.

 

خواص درماني

 

ـ خوردن خرمالوي رسيده براي افرادي كه از سينه‌درد در رنج هستند، توصيه مي‌شود.


ـ مي‌گويند اگر خرمالو را به صورت ناشتا ميل كنيد، براي درمان اسهال خوني بسيار مفيد خواهد بود.


ـ خرمالو براي بيماران كبدي، كليوي و نقرسي نيز مفيد است.


ـ خرمالو حاوي مقدار زيادي پكتين است. پكتين يكي از فيبرهاي محلول در آب است كه باعث كاهش چربي خون مي‌شود.

 

يك عدد خرمالوي 25 گرمي چه دارد؟

 

 

چربي 0/10گرم
ويتا مينc 16/5 ميلي گرم
انرژي 22كيلوكا لري
كربوهيدرات 0/2گر م
پروتئين 8/38 گرم

 

 

از خوردن خرمالو تا انسداد روده


افراط و تفریط در هیچ چیزی حتی خوردن میوه مورد علاقه مان جایز نیست! بسیاری از ما فکر می کنیم که چون میوه ها جزو خوراکی های مفید و پرخاصیت هستند، پس می توانیم هرچقدر که دلمان خواست از آنها بخوریم.

می بینیم افرادی را که هر شب ظرفی پر از میوه را به جای شام، البته چند برابر کالری یک شام سبک، خالی می کنند!

اگرچه مصرف متعادل میوه ها می تواند برای بدنمان مفید و سودبخش باشد ولی اگر در خوردن آنها افراط شود، ممکن است ما به دردسر بیفتیم.

اولین عارضه ای که مصرف بیش از حد میوه ها می تواند به دنبال داشته باشد، بالا رفتن وزن است. چون میوه ها هم کالری دارند و اگر کالری شان در برنامه غذایی روزانه محاسبه نشود، می توانند وزنمان را به مرور زمان، بالا ببرند. در صورتی که بیشتر ما فکر می کنیم میوه ها کالری ندارند و هر چه بخواهیم می توانیم از آنها بخوریم. خرمالو هم از این قاعده مستثنا نیست!

به علاوه، در فصل خرمالو تعداد زیادی از افراد با این شکایت که دل درد شدید دارند به ما مراجعه می کنند و ما پس از انجام دادن آزمایش های لازم متوجه می شویم که آنها در مصرف خرمالو زیاده روی کرده اند و به همین دلیل دچار انسداد روده شده اند. تعجب نکنید! انسداد روده یکی از شایع ترین عوارض مصرف فراوان خرمالو است که خیلی از مردم، به خصوص در نواحی شمالی کشور، در فصل خرمالو (یعنی پاییز) از آن رنج می برند؛ به طوری که در برخی موارد انجام جراحی تنها راه چاره به حساب می آید و همین موضوع نگرانی هایی را برای متخصصان ایجاد کرده است.

بعضی از مردم گمان می کنند که چسبناکی این میوه باعث انسداد روده می شود اما موضوع اصلا این نیست و ما در این بیماران، با چسبندگی جدار روده مواجه نیستیم. خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجویده قورت می دهند. بنابراین، تکه های له نشده خرمالو کم کم در انتهای روده کوچک جمع و باعث انسداد آن می شوند. به علاوه، تانن موجود در خرمالو هم می تواند به عنوان عاملی برای انسداد روده محسوب شود.

بنابراین، بهترین توصیه ای که می توان برای پیشگیری از انسداد روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو کرد، این است که در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد و افراد اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند و تازه آن یک عدد را هم خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید. در حالی که می بینیم خرمالوهای درشت و شیرین یکی پس از دیگری در ظرف میوه به اتمام می رسند و همین موضوع سرآغاز تمامی دردسرهاست؛ از چاقی گرفته تا انسداد روده.

منبع :روزنامه سلامت.بیتوته

 



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 17:2 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص میوه ها, دستگاه گوارش, گردش خون

خربزه شاخدار؛ با طعم لیمو و موز
خربزه شاخدار یا خاردار (Horned Melon) تحفه استوایی است که همراه مسافران به کشور ما آمد. رنگ پوست آن نارنجی ـ کرم است که برجستگی‌های خارمانندی از جنس پوست میوه روی آن دیده می‌شود.این میوه از خانواده خیار است. اگرچه هنوز آن را به‌وفور نمی‌توان در میوه‌فروشی‌ها دید، اما این میوه تا چند سال آینده جایش را بین مردم ما بازخواهد کرد به‌شرطی که طعم خاص آن ـ که بین موز و لیموست ـ با ذائقه مردم ما هماهنگ شده و البته مردم هم با خواص آن بیشتر آشنا شوند.

 

1)‌ کم کالری، پرآب: هر عدد خربزه شاخدار برابر با 209 گرم و کالری آن برابر با 91 کیلوکالری انرژی است، بنابراین می‌توان گفت این میوه چندان پرکالری نیست. داخل این میوه سبز شفاف بوده و کمی حالت ژله‌ای دارد و این نشان می‌دهد میزان آب آن زیاد است. تخم‌های داخل آن شبیه کدوست. بنابراین مصرف آن برای رفع تشنگی مناسب است.

 

2)‌ همراه قلب: میزان پتاسیم هر عدد خربزه شاخدار 257 میلی‌گرم و میزان سدیم آن 4 میلی‌گرم است. بنابراین خوردن آن به عملکرد بهتر قلب کمک می‌کند. به ‌این دلیل که عملکرد پمپ سدیم ـ پتاسیم قلب را تنظیم می‌کند.

 

3)‌ دوست گیاهخواران: این میوه برای گیاهخواران مفید است. به این دلیل که هرعدد از آن حاوی 7/3 گرم پروتئین است، بنابراین با مصرف آن می‌توانید بخشی از نیاز بدن به پروتئین را تامین کنید.

 

4)‌ تنظیم‌کننده قند: مغز برای فعالیتش نیازمند گلوکز است. هر عدد خربزه شاخدار حاوی 16 گرم گلوکز است. بنابراین مصرف آن می‌تواند نیاز بدن به گلوکز را تامین کند.

 

5)‌ افزایش عملکرد چشم: هر عدد از این میوه حاوی 6 درصد ویتامین A است. بنابراین مصرف آن به عملکرد بهتر چشم کمک می‌کند. علاوه بر این که ویتامین A به لطافت پوست نیز کمک می‌کند. به ‌همین ‌دلیل می‌توان کمی از این میوه را روی پوست صورت مالید.

منبع:بیتوته

 

6)‌ مانع کم‌خونی: خربزه خاردار سرشار از آهن است. هر عدد از این میوه حاوی 13 درصد آهن است، بنابراین مصرف آن مانع کم خونی می‌شود.

 

ـ شیوه مصرف: به‌‌عنوان میوه، همراه سالاد یا تهیه دسر از این میوه.

منبع:بیتوته



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 16:44 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص میوه ها, دستگاه گوارش, گردش خونخربزه درختی,خربزه ,پاپایا

پاپایا؛ کدو تنبل میوه‌ای
این میوه از نظر ظاهری شبیه کدو تنبل، اما از نظر اندازه از آن کوچک‌تر است. رنگ پوست آن سبز ـ زرد و گوشت آن نارنجی ـ زرد بوده و داخل آن دو ردیف تخمه قهوه‌ای تیره وجود دارد. داخل این میوه حفره ستاره‌ای‌شکلی وجود دارد. زردبودن پوست آن نشان می‌دهد میوه رسیده است. پاپایا یا پاپای، بومی مکزیک و مناطق سرخپوست‌نشین آمریکاست. این میوه نیز مدتی است وارد بازار میوه ما شده است.

 

1)‌ پرکالری نیست: هر عدد پاپایا حدود 157 گرم وزن دارد و مقدار کالری آن 67 کیلو کالری است. این میوه خیلی پرکالری نیست، بنابراین می‌توان این میوه را باخیال راحت میل کرد.

 

2)‌ رفیق پوست: پاپایا باعث شفاف‌شدن پوست صورت می‌شود. بنابراین مقداری از میوه رنده شده و گذاشتن آن روی پوست صورت باعث شفاف‌شدن پوست، رفع آکنه و از بین رفتن جوش‌های سرسیاه رفیق می‌شود. دلیل آن نیز آنتی‌اکسیدان موجود در این میوه است.

 

3)‌ تسهیل گردش خون: هر عدد پاپایا حاوی 159 درصد ویتامین C است. بنابراین خوردن آن باعث استحکام دیواره رگ‌ها می‌شود. این مساله باعث جلوگیری از سفت‌شدن دیواره رگ‌ها، تسهیل گردش خون و جلوگیری از بروز سکته قلبی و مغزی می‌شود.

 

4)‌ دوست چشم: هر عدد پاپایا 29 درصد ویتامین A دارد. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم می‌شود.

 

5)‌ مهربان با گوارش: این میوه حاوی آنزیم هضم‌کننده پروتئین‌هاست. به ‌همین ‌دلیل اگر بعد از خوردن غذای گوشتی کمی پاپایا نوش‌جان کنید، هضم پروتئین‌ها آسان می‌شود. این میوه حاوی دیگر آنزیم‌های هضم و جذب‌کننده موادغذایی بوده و از آنزیم این میوه در تهیه آدامس استفاده می‌کنند.

 

6)‌ افزایش اشتها: این میوه مخصوص افرادی است که اشتها ندارند. دلیل آن هم طعم خاص این میوه است. طعم ترش این میوه دلیل اصلی افزایش اشتهاست. علاوه بر این که اضافه‌کردن کوبیده برگ‌های پاپایا به آب گرم و نوشیدن محلول آن باعث افزایش اشتها می‌شود. استفاده از برگ‌های پاپایا و میوه آن باعث کنترل نشانه‌های پیش یائسگی هم می‌شود.

 

7)‌ همراه قلب: پاپایا حاوی آنزیم فعال فیبرین است. وجود این آنزیم مانع لخته‌شدن خون شده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند. به‌ این‌ترتیب خوردن پاپایا برای زنان بعد از پنجاه سالگی و برای مردان بعد از چهل و پنج سالگی توصیه می‌شود.

 

8)‌ مانع اسهال: این میوه حاوی آنزیم‌های ضدانگل و ضدآمیب است. بنابراین در صورت ابتلا به اسهال ناشی از این عوامل، خوردن پاپایا می‌تواند به کنترل اسهال از طریق از بین بردن این عوامل بیماریزا کمک کند.

 

9)‌ دوست معده: در افراد مبتلا به ریفلاکس و افرادی که به‌دلیل اختلالات عصبی دچار افزایش ترشح اسید معده هستند، خوردن پاپایا می‌تواند این حالت‌ها را کنترل کند. این میوه برای افراد مبتلا به مشکلات معده بسیار مفید است.

 

10)‌ دشمن سرطان: این میوه منبع انواع آنتی‌اکسیدان‌ها مانند کریپتوگزانتین، گزانتین، لوتئین، بتاکاروتن و نارنجین است. بنابراین مصرف این میوه مانع ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. این میوه حاوی کاروتن هم است؛ بنابراین مصرف آن مانع ابتلا به سرطان پوست و ریه‌ها می‌شود.

ـ شکل مصرف: به‌صورت میوه، همراه سالاد، دسر و نوشیدنی.

منبع:بیتوته



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 11:23 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص داروئی گلابی

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

 
گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

 

 
گیاه گلابی و انواع آن

 

 

خواص داروئی گلابی

 
درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

 
شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .

 
از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

 
یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.

 

 
خواص درمانی گلابی

 

خواص داروئی گلابی

 
قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد.

 

گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.

 

گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.

 

گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.

 

پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.

 

کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .

 

گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

 

گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.

 

گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.

 

ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.

 

موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.

 

مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.

 

گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.

 

گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست می شود.

 

گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.

 

گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.

 

فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.

 

 
در مورد برگ آن؛

 

خواص داروئی گلابی

 

جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.

 

دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.

 

انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.

 

 
تذکر :

 

 

خواص داروئی گلابی

 
* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

 
* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

 
* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

 
احادیث و نظرات بزرگان

 
در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:

 
" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."

 

 
امام صادق علیه السلام فرمودند :

 
" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."

 
مواد موجود در 100 گرم گلابی خام

 

انرژی 58 کیلو کالری
کربوهیدرات 15 گرم
فیبر خام 3/1 گرم
فیبر خوراکی 8/2 گرم(منبع خوب)
کلسیم 11 میلی گرم
آهن 25/0 گرم
روی 12/0 گرم
پتاسیم 125 میلی گرم (منبع خوب)
فلوئور 18 میکروگرم (منبع خوب)
ویتامین A 9/1 RE
ویتامین E 4/0 میلی گرم (منبع خوب)
ویتامین C 4 میلی گرم
فولات 7 میکروگرم (منبع خوب)

 
گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم ، کرم و بور است که برای سلامتی و تأمین ریزمغذی های بدن بسیار مفید است.

 

خواص ديگر قسمت هاي درخت

 

برگ وشكوفه درخت گلابي از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است

1-شكوفه درخت گلابي مقوي معده است و خونريزي و اسهال را بند مي آورد

2-در مورد ورم چشم از ضماد شكوفه گلابي استفاده كنيد

3-تخم گلابي ضد كرم معده و روده لست

4-دم كرده برگ گلابي براي رفع اسهال مفيد است

5-براي دفع سنگ كليه 50 گرم برگ گلابي را با 50 گرم پوست سيب در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت 20 دقيقه دم كنيد و آنرا بتدريج بنوشيد

6-براي شستشوي زخم ها 50 گرم پوست ساقه درخت گلابي را در يك ليتر آب ريخته و بگذاري چند دقيقه بجوشد و سپس آنرا كم كم بنوشيد

مضرات :

اسراف در خوردن گلابي براي سرد مزاجان و اشخاصي كه معده ضعيف دارند موجب نفخ معده مي شود و اينگونه اشخاص بايد آنرا با مرباي زنجبيل بخورند .

منبع:بیتوته وirteb.com

 



تاريخ : جمعه 27 دی 1392برچسب:, | 16:14 | نویسنده : alivarzide |

 

 

 

سیب,خواص سیب,فواید سیب,خاصیت سیب,خواص سیب ترش

 

خواص سیب-سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌های اطراف ما محسوب می‌شود. از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه‌ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش‌بختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می‌باشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است.

همه‌ی سیب‌ها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزه‌ی متفاوت در گونه‌های مختلف، تعیین کننده‌ی نوع مصرف آن‌ها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه‌ی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب پس از مرکبات ( پرتقال ، نارنگی ، لیموشیرین، لیموترش  و گریپ فروت) و موز ، عمده‌ترین میوه‌ی‌ پرورشی در سطح دنیا است.

 

کلیات گیاه شناسی

درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می‌شود و سیب میوه‌ ایست که می‌توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را می‌شناسند. در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگلهای شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می‌گویند. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت می‌باشد. سیب نوع ترش و شیرین دارد.

 

ترکیبات شیمیایی سیب

خواص سیب -سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی‌مناسبت نیست که یک ضرب‌المثل انگلیسی می‌گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی‌نیاز می‌کند.

 

خواص سیب

خواص سیب

-یکی از خواص سیب این است که  در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی  طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد.لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C  و A  ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم  و پتاسیم می‌باشد.

 

-یکی دیگر از خواص سیب این است فشارخون را منظم می‌کند.خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون  می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.

 

-یکی دیگر از خواص سیب این است که  برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است،اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری‌های دهان  را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهره‌مند شوند.مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و لثه دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.

 

-یکی دیگر از خواص سیب این است که جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.

 

-از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند،یکی از بیماری‌هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز می‌کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که هم‌چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می‌گردد.سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل  و نقرس توصیه می‌گردد.

 

-سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر،  اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

 

-یکی دیگر از خواص سیب این است که اثر آرام بخشی دارد،دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل  شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم  و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می‌شود.

 

خواص سیب ترش

-خواص سیب ترش-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می‌برد.

-سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است.

-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار می‌رود.رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.

-مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.

-سیب ترش برای آنهائی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند سیب در قدیم معالج بیماری نقرس و بیماریهای عصبی بود

                                                                                                                  فواید آب سیب

 

 

آب سیب

 

آب سیب یکی از انواع آب میوه‏هاست که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. دانشمندان معتقدند نوشیدن آب سیب نسبت به‌ ‌خود سیب، در حفظ ‌سلامتی موثرتر است.

 

محققان‌ ‌دریافتند كه مواد شیمیایی موجود در آب سیب، فرد را در ‌برابر سكته، بیماری ‌های‌ ‌قلبی و سرطان مصون می‌كند.‌

 

‌آب سیب همچنین مملو از آنتی‌‌ ‌اكسیدان‌هایی به‌نام "فنولیكس" ‌است. فنولیكس نقش مهمی در طعم و رنگ‌ دهی به آب سیب دارد، ولی محققان در ‌مورد مزایای عمده‌ سلامت بخشی آن تردید دارند.

 

مطالعات قبلی حاكی از ‌وجود ارتباط بین فنولیكس و مصونیت در برابر‌ ‌چند بیماری عمده بود.‌ به گفته وی، آب سیب نسبت به خود سیب، فنولیكس‌‌ ‌بیشتری دارد.

 


در اینجا تعدادی از فواید آب سیب را برای تان می‏گوییم:

 

1- آب سیب دارای انواع ویتامین‏ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است که از بروز برخی بیماری‏ها جلوگیری می‏کنند مثل سرماخوردگی.

2- دارای آنتی‏ اکسیدان است، در نتیجه از بروز انواع سرطان و بیماری‏های قلبی جلوگیری می‏کند.

3- اگر در حد اعتدال آب سیب بنوشید، آنتی‏اکسیدان‏های موجود در آن باعث کاهش وزن اضافی می‏شوند.
آب سیب

4- تحقیقات علمی نشان داده که آب سیب عملکرد مغز را بهبود می‏بخشد، در نتیجه باعث بهبود هوشیاری و قدرت درک و فهم می‏شود.

5- به علت داشتن آنتی‏اکسیدان فراوان، میزان کلسترول خون را کاهش می‏دهد.

 

 

آب سیب طبیعی یا مصنوعی:

 

برای کسب فواید بالا سعی کنید خودتان در منزل آب سیب طبیعی تهیه کنید و از خرید آب میوه‏های حاضری خودداری کنید، زیرا این آب‏میوه‏ها دارای مقدار زیادی قند هستند و مصرف آنها باعث افزایش وزن و افزایش قند خون می‏گردد.

 

اگر هم ناچار بودید از آب میوه‏های حاضری استفاده کنید، آنهایی را بخرید که روی آنها نوشته شده است: صد در صد آب میوه‏ی خالص و طبیعی، بدون مواد افزونی و قند اضافی.

معجزه سیب،آن هم از نوع قرمز!

معجزه سیب،آن هم از نوع قرمز!

همه ما شنیده‌ایم كه هر كس روزی یك سیب بخورد به بیماری دچار نمی‌شود

این ضرب‌المثل بین‌المللی در بین مردم سراسر جهان رواج دارد كه خوردن یك سیب در روز انسان را از پزشك بی‌نیاز می كند اما تحقیقات اخیر نشان داده است كه در بین انواع سیب‌ها، سیب قرمز فواید به مراتب بیشتری دارد.
در بین ۸ نوع سیب شناخته شده، آنتی اكسیدانت‌های موجود در پوست سیب قرمز به مراتب بیشتر است.
رنگ قرمز تیره سیب نشان دهنده وجود مقادیر فراوان از آنتی اكسیدانت در آن است كه آن را به یك میوه جادویی تبدیل می‌كند.
هنگام خوردن سیب نباید پوست آن را جدا كرد مگر اینكه مشكل گوارشی وجود داشته باشد و پزشك متخصص، خوردن پوست میوه‌ها را ممنوع كرده باشد.
گفتنی است، آنتی اكسیدانت موجود در پوست سیب ۶ برابر گوشت آن است و به همین دلیل پوست گرفتن سیب توصیه نمی شود.

منبع:بیتوته



تاريخ : جمعه 27 دی 1392برچسب:, | 15:53 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص لیمو شیرین

لیمو شیرین، گونه‌ای لیمو است با نام علمی (Citrus medica ) . میوه آن شیرین و درشت

است و آبش به‌عنوان مدربه بیماران تبدار داده می‌شود.

 

خواص لیمو شیرین:

 

- غنی از عناصر قلیایی است.

 

- لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C می‌باشد.

 

- مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.

 

- حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا می‌کند.

 

- عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می‌کند.

 

- مصرف لیموشیرین در آنفلوانزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده‌اند، توصیه

می‌شود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده‌است.

 

- لیمو باعث حفظ کلسیم بدن می‌شود.

 

- مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار موثر است.

 

- در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه‌ای خنک کننده یاد می‌کنند که برای رفع التهاب

و عطش بیماران تب‌دار توصیه می‌شود.

 

ـ حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل می‌دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور

و همین طور ملین دارد.

 

- مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف می‌کند.

منبع:بیتوته



تاريخ : جمعه 27 دی 1392برچسب:, | 15:44 | نویسنده : alivarzide |

 

 

لیموترش یکی از میوه های گروه مرکبات است.مرکبات شامل لیموترش، پرتقال، لیموشیرین، نارنگی، ترنج، بالنگ، لیمو عمانی، توسرخ، نارنج، دارابی و ده نوع دیگر از این نوع میوه است که تقریبا شبیه هم بوده و دارای خواص مشابه هستند، میوه و گل، برگ، شكوفه، ساقه و درختان كه همه آنها به ظاهر با هم اختلاف دارند ولی دارای منافع مشترك بوده و و میتوان آنها را به هم پیوند زد حتی میتوان روی یك درخت پیوند درختهای دیگر را زد و انواع میوه‌های این تیره و نوع را از یك درخت بدست آورد.
 
 
 

میوه‌های پیوندی از نظر ظاهر درشت‌تر، شاداب‌تر و گواراترند. املاح و ویتامینهای موجود در لیموترش: لیموترش سرشار از ویتامین‌های (آ)و (ب) و به ویژه ویتامین (ث) و دارای آهن، كلسیم، سدیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. در لیموترش اسیدهای زیادی وجود دارد كه از همه مهمتر اسید سكوربیك و اسید سیتریك است.

این میوه دارای خواص بسیاری است که عبارتند از :

برای گلو درد بهترین دارو لیموترش است. یک قاشق چایخوری آب لیموترش را در آب نیم گرم بریزید و با آن غرغره کنید، ورم گلو و گلو درد را بر طرف خواهد کرد.

کسانی که می‌خواهند خود را لاغر کنند، اگر صبح ناشتا آب لیموترش را با یک لیوان آب مخلوط کنند و مقدار کمی عسل بآن اضافه نمایند و آن را بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و به این ترتیب از شر چربی‌‌های اضافی راحت خواهند شد.

كمپرسی را با برگه‌های بریده شده نازك لیمو انجام دهند سردردهای شدید عصبی را برطرف می‌كند.

از لیموترش برای جلوگیری از خونریزی بینی می‌توان استفاده كرد برای این منظور پنبه را آغشته به آبلیمو كرده داخل بینی قرار دهید خونریزی قطع خواهد شد.

ليمو تقويت كننده حافظه است. چند قطره از اسانس ليمو را روي يك دستمال ريخته و از طريق بيني استنشاق كنيد. مغز شما با استنشاق اسانس ليمو نيروي تازه اي به دست خواهد آورد.

لیموترش معالج پوكی استخوان است.

برای برطرف كردن سرمازدگی دست و صورت و ورم كردن آنها دست و صورت را با آبلیموی تازه مالش بدهید.

اگر در صورت شما لکه و جوش قرمز رنگ وجود دارد، درمان آن با آب لیمو و نمک است.

مصرف آب ليمو باعث كاهش تب در افراد بيمار مي شود. به عنوان مثال اگر چند قطره از اسانس ليمو يا مقداري آب ليمو را به آب سرد اضافه كنيد، سپس با استفاده از يك دستمال آن را روي پيشاني تب دار قرار دهيد، اين كار باعث كاهش تب و تقويت نيروي بدن خواهد شد.

با توجه به مقدار بسيار زياد ويتامين C موجود در ليمو، مصرف آن باعث افزايش مقاومت سيستم ايمني بدن ميشود. براي فرد مبتلا به آنفلونزا وسرماخوردگی مصرف مخلوطي از آب ليمو تازه با عسل در يك ليوان آب گرم بسيار مفيد است.

 
 
 

ليمو باعث تسكين سردردهاي معمولي و سردردهاي ميگرني مي شود. براي اين منظور ميتوان 5 قطره اسانس ليمو را در25 ميلي ليتر از يك روغن حامل مناسب (مانند روغن بادام)مخلوط كرد و آنرا با استفاده از يك دستمال كتاني برروي ناحيه مبتلا به درد ماساژ داد.

اسیدهای موجود در لیموترش از بین برنده اسید اوریك است و خون را رقیق می‌كند.

می‌كند آب لیمو به مقدار زیاد باسیلهای تبی تیفوئید (حصبه) و اسهال خونی را كشته و نابود می‌كند اگر آب آشامیدنی شما مشكوك است چند قطره در آن لیموترش بچكانید به این وسیله آب آشامیدنی شما پاك می‌شود ( در آلمان نیز آب را بدین صورت قابل آشامیدن می‌نمایند).

چنانچه روی گوشتهای مانده یا كپك زده چند قطره لیموترش بریزید از عوارض سوء و حوادثی كه ممكن است رخ دهد جلوگیری میكند.

لیموترش دستگاه هاضمه و دستگاه ادراری را ضد عفونی می کند.

لیموترش برطرف كننده جوشهای صورت برای برطرف و معالجه جوش و لكه‌های صورت، بریده‌های نازك لیموترش را كمی نمك به آن زده بر روی پوست صورت بمالند لكه‌های سیاه و جوش صورت را از جهره پاك می‌كند.

برای رفع ورم معده و روده باید یک لیموترش را با پوست و هسته له کنید و آن را با یک لیوان آب سرد و یک قاشق عسل مخلوط کرده و به مدت یک ساعت قبل از خواب بنوشید.

مخلوط آبلیمو و گلیسرین به كیفیت 1 به 10 برای نرم كردن پوست و از بین بردن جوش،آكنه و آفتاب‌سوختگی‌های پوست بسیار مفید است.

برای اینكه دندانهای سفیدی داشته باشید هر هفته یكبار دندانهای خود را با آبلیموی تازه مسواك بزنید.

براي نرم كردن پوست زبر ناحيه آرنج، آرنجتان را حدود 10 دقيقه برروي يك برش ليمو ترش فشار دهيد.

اگر پوست شما چرب است مي توانيد آنرا با ليمو كه يك ماده قابض است تميز كنيد. به اين ترتيب كه يك قاشق چاي خوري آب ليمو را در دو فنجان آب مقطر بريزيد و با يك پنبه تميز صورت خود را با آن پاك كنيد. اين كار باعث كاهش چربي پوست مي شود و از پديد آمدن جوش هاي صورت جلوگيري مي كند. در صورت استفاده از اين لوسيون براي جلوگيري از رشد باكتريها بهتر است هرروز يك محلول تازه درست كنيد. مصرف اين محلول باعث خشك شدن پوست مي شود و براي پوست هاي چرب بسيار مفيد است. اما در صورت داشتن پوست خشك از مصرف آن خودداري كنيد.

آبلیمو سم های جمع شده در كبد را از بین می‌برد. ولی باید توجه داشت كه كبد به خود لیمو بیشتر از آب آن احتیاج دارد.

محققین دانشگاه آمریكا موفق به كشف ویتامین جدیدی در لیمو شده‌اند كه سبب تقویت اعصاب شده و از فلج اطفال جلوگیری می‌كند.

برای زیاد شدن بزاق دهان آبلیمو میل كنید.

لیمو علاوه بر ادرارآور بودن در معالجه رماتیسم، نقرس، سنگ كلیه مفید است چون خون را پاك می‌كند برای جوش پوشت صورت و بطور كلی برای بیماریهای جلدی مفید است.

لیموترش رفع عطش می‌كند.

آبلیمو ضد كم خونی است و غلظت خون را از بین می‌برد.

در اثر نوشيدن مايعات حاوي آب ليمو، چشمهاي شما درخشان تر شده و پوستي سرحال تر از قبل خواهيد داشت. در صورت تمايل براي بهتر كردن طعم آن مي توانيد از شكر يا عسل استفاده كنيد.

لیموترش باعث كاهش كلسترول خون می‌شود.

بیوفلاونیدهای موجود در لیموترش خاصیت شكنندگی مویرگ‌ها را كاهش می‌دهد.

لیمو ترشمانع اسهال و استفراغ می‌شود.

لیموترش در رفع تصلب شرائین،واریس و خونریزی لثه بسیار مفید است.

لیموترش سبب افزایش رشد موها می شود.

ليمو همواره به عنوان يك ماده تسكين دهنده روح مطرح بوده است. استشمام رايحه معطر ليمو در طي تمرينات تمركز و تعمق روح (مديتيشن) بسيار مفيد است. براي انجام اين كار كافي است كه سه قطره از اسانس ليمو را به يك كاسه حاوي آب گرم افزود و آنرا در هواي اتاق قرار دهيد. به اين ترتيب در طول استشمام رايحه معطر ليمو به يك آرامش مطلوب فكري و روحي دست خواهيد يافت.

آب ليمو براي پوست سر بسيار مفيد است و شوره سر را كاهش ميدهد. عصاره حاصل از آبگيري يك ليموي تازه را حدود 10 دقيقه برروي پوست سر مالش دهيد و سپس آن را با آب به طور كامل بشوئيد. همچنين آب ليمو مي تواند به عنوان يك ضد خارش، به صورت ماساژ برروي پوست سر استفاده شود.

شستشوي موي چرب با استفاده از آب ليمو باعث كاهش چربي آن مي شود. به اين صورت كه عصاره حاصل از ابگيري دو عدد ليمو در يك ليتر آب مورد استفاده قرار دهيد و موهايتان را با اين محلول بشوييد. اين روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها مي شود. همچنين مصرف آن باعث ميشود موهاي طلايي رنگ روشنتر شوند.

اما این نکته نباید فراموش شود که لیموترش در کنار تمامی خواصش معایبی نیز دارد.

مضرات لیموترش :

 

 

آب لیموی کهنه مضر است  زیرا تبدیل به اسید های مضر می شود.

اگر آب لیمو را نیز در یخچال در صفر درجه هم قرار دهیم طبق نتایج و آزمایشات حاصله پس از ۲۴ ساعت ۵۰% از ویتامین های خود را از دست خواهد داد. و در بررسی های به عمل آمده ثابت شده که آب لیمو در هوای متعارف و معمولی به کلی فاقد خاصیت می باشد!

كه قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب بايد از قرار دادن اسانس ليمو به صورت مستقيم برروي پوست خودداري شود زيرا ممكن است باعث بروز حساسيت هاي پوستي گردد.

البته مصرف زیاد آبلیمو زیاد به خصوص آب لیمو خالص ممكن است اثرات مخرب بر روی مینای دندان بگذارد.

مصرف لیمو ترش برای کسانی که مبتلا به آسم و ناراحتی های ریه و درد کمر و رماتیسم و تشنج و میگرن هستند اثر زیان بخشی بدنبال دارد.

زیاده روی در مصرف لیمو ترش باعث آب بزاق و بی خوابی و هم چنین ناراحتی معده و حتی ممکن است باعث عدم جذب ویتامین آ در بدن گردد.

مصرف مکرر لیمو ترش و آب لیمو برای بیماران دیابتی مضر است. : مصرف جزئی این مواد به صورت موردی و فصلی برای این بیماران مشکلی ندارد امالیمو ترش و آب لیمو دارای مواد قندی است که مصرف مکرر این مواد به هیچ عنوان به افراد دیابتی توصیه نمی شود. بیماران دیابتی می توانند از سایر فراورده های لیمو همچون پودر گرده لیمو با رعایت تعادل به عنوان چاشنی غذا و از خاکشیر،چای و سایر مایعات به عنوان جایگزین شربت آبلیمو استفاده کنند.

چای لیمو ممنوع !

 

 

آيا مي دانيد ليمو ترش را نبايد با چاي بخوريد و براي شما مضر است؟

چاي داراي تركيباتي آنتي‌اكسيداني است كه اگر بدون قند مصرف شود و گرما و حرارت آن كم باشد آنتي‌اكسيدان‌هاي آن بهتر جذب بدن مي‌شوند. چاي به دليل داشتن تانن نبايد قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا مصرف شود به دليل اينكه جذب آهن غذا را مختل مي‌كند همچنين مصرف مواد فيبردار و نان‌هايي كه خوب تخمير نشده است به دليل تشكيل ماده‌اي به نام فيتات از جذب آهن خون جلوگيري مي‌كند.

مصرف ليمو ترش همراه با چاي معمولاً به عنوان يك چاشني استفاده مي‌شود. ليمو ترش همراه با چاي موجب از بين رفتن ویتامین C آن شده و احتمال آسيب رساندن به ميناي دندان را افزايش مي‌دهد و خشكي دهان را افزاش مي‌دهد.

منبع:imbook.ir



تاريخ : جمعه 27 دی 1392برچسب:, | 15:30 | نویسنده : alivarzide |

 

 

خواص انجیر

 

انجیر در آسیا رویش می کند. امروزه بیشتر از 600 نوع متفاوت انجیر وجود دارد. انجیر خشک محتوی مقدار زیادی قند( در حدود 60 درصد) می باشد. این دلیل خوبی است برای آن که ورزشکاران از انجیر استفاده می کردند.

رومی ها انجیر تازه را به برده هایشان می دادند، برای آن که آن ها بتوانند بهتر کار کنند. انجیر خشک در آن زمان خیلی کم مصرف می شد. انجیر از درختی به نام فیکوس( Ficus) می روید.

انجیر یک میوه شیرین می باشد. محتوی مقدار زیادی هسته است و غالبا خشک مصرف می شود. انجیر تازه بسیار خوشمزه می باشد و از آن مربا و ترشی درست می کنند. 


پوست انجیر بسیار نرم است و به همین خاطر نگهداری و انتقال آن بسیار مشکل می باشد.

 
در کشورهای گرمسیر، انجیر به صورت خشک صادر و ذخیره می شوند.

 
انواع مختلف انجیر، دارای برگ های متفاوتی می باشد.

 

 

درخت انجیر در حدود 6- 5 متر می باشد. درخت انجیر برگ های سبز و خاکستری رنگ دارد. میوه درخت انجیر، زرد رنگ می باشد. درخت انجیر تا 20 سال میوه می دهد.بر طبق تحقیقات سازمان خواربار آمریکا، ایران دومین کشور بزرگ صادر کننده انجیر می باشد.

 

انجیر تازه را از اوایل خرداد تا اوایل شهریور می توان یافت. اما انجیر خشک را در هر زمان که میل داشتید، می توانید پیدا کنید.

 

حال فواید انجیر را برای شما بیان می کنیم:

 

خواص انجیر

 

 

 1-کاهش فشار خون

 
انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم، پتاسیم، عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود. کمبود پتاسیم، مخصوصا وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم(نمک) باشند، می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود.

 

2- کاهش وزن

 

انجیر، منبع خوبی از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد.

 
3- جلوگیری از سرطان سینه

 

به خاطر داشتن فیبر بالا، از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.

 

4- بالا برنده تراکم استخوان


انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (79 میلی گرم در 224 گرم انجیر) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر می باشد.

 
کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

 

5- جلوگیری از ضعف عضلات

 

مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه 3 عدد یا بیشتر میوه مصرف می کنند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.

 
6- انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز می باشد.

 

7- ملین و ضد یبوست است.

 

8- به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند.

 

9- انجیر تازه مقدار کمی ویتامین C دارد و بهترین منبع(نسبت به دیگر میوه ها) ویتامین B6 می باشد.

 

10- انجیر برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است. برای کم خونی مفید است.

 

11- انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا ، بسیار مفید است.

 

12- تشنگی را از بین می برد.

 

13- انجیر به عنوان دارویی برای تولید انرژی و قوی شدن به کار می رود.

 

14- انجیر برای افرادی که رشد غیر طبیعی دارند، بسیار مفید می باشد.

 

15- از سرطان روده جلوگیری می کند. انجیر جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد.

 

16- آنتی اکسیدان زیادی نسبت به سایر میوه ها دارد.

 

17- امگا 3 و امگا 6 دارد. پس برای سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.

 

18- سدیم کمی دارد.

 

19- انجیر برای بهبود سردرد، دندان درد ، تهوع، تب، نقرس، گوش درد ، سوختگی، معده درد، ورم چرکی(آبسه) ، بیماری های ریوی و بیماری های مقاربتی مفید است.

 
 
فواید انجیر خشک

 

خواص انجیر

 

1- انجیر خشک درمان کننده نفخ و باد معده می باشد.

 

2- انجیر خشک نسبت به انجیر تازه، 5 برابر بیشتر کالری دارد.

 

3- انجیر خشک دارای مقدار زیادی آهن می باشد.

 

فواید شیره انجیر

 

1- شیره انجیر داروی خوبی برای افسردگی می باشد.

 
2- شیره انجیر، از بین برنده زگیل می باشد.

 

 فواید برگ انجیر

 

خواص برگ انجیر


ممکن است با خودتان فکر کنید که برگ انجیر به چه دردی می خورد. در بعضی از کشورها، برگ انجیر، جزوی از غذا می باشد.

 

1- برگ انجیر برای دیابتی ها مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم می کند.

 

2- برگ انجیر را به آب جوش اضافه می کنند و به عنوان مرهم برای درد به کار می برند.

 

3- برگ انجیر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون کمک می کند.

 

                                        نعمات خداوند بسیار زیاد است. به هر نعمتی نگاه کنید، می بینید برای همه ما خوب و مفید است.

 

                                                                           اما نباید هیچ گاه این اصل را فراموش کنیم که: "کم بخور، همیشه بخور".  

 

منبع:بیتوته



تاريخ : جمعه 27 دی 1392برچسب:, | 14:54 | نویسنده : alivarzide |
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد